Teylers Museum, Jopen Bierproeven & Diner

Prijs op aanvraag

Welkom in Haarlem! De dag begint met een bezoek aan het Teylers Museum, opengesteld in 1784 en daarmee het oudste museum van Nederland. Bent u geïnteresseerd in cultuur en de historie van deze stad? Dan mag een bezoek aan het Teyler Museum niet ontbreken. Na het bezoek aan dit oude museum, volgt een bierproeverij in de mooiste horeca locatie van Haarlem, de Jopenkerk. De Jopenkerk is een prachtige restaureerde kerk waar het échte Haarlemse bier wordt geschonken. Zijn er ook wijnliefhebbers? Geen probleem! De Jopenkerk past zich hier moeiteloos op aan. Na de biertjes staat een heerlijk diner voor u klaar. Aan tafel!

Het Teylers Museum

Een bezoek aan het Teylers Museum is een ontdekkingstocht door het oudste museum van Nederland dat een groot aantal bijzondere voorwerpen van kunst en wetenschap herbergt. Sommige stukken heeft het museum al ruim 200 jaar in haar collectie. Wat te denken van oeroude fossielen en mineralen, natuurwetenschappelijke instrumenten en bijzondere boeken? Teylers Museum heeft tevens een prachtige collectie schilderijen, tekeningen, munten en penningen. Van de ene zaal dwaalt men naar de andere en men doet gaandeweg kennis op over de specifieke voorwerpen in het museum, een beroemdheid die er ooit naar gekeken heeft, of een ontroerend verhaal dat erover de ronde doet…

Bierproeverij in de Jopenkerk

Aansluitend brengen wij u naar de Jopenbier proeverij. Het bierbrouwen was in 1400 de belangrijkste bron van inkomsten voor Haarlem. De huidige bierbrouwers geven u uitgebreid informatie over het oeroude brouwproces en de vele verschillende Jopenbieren. Uiteraard krijgt u de gelegenheid om de bijzonder smaakvolle bieren te proeven! Voor wie niet van bier houdt kunnen wij ook een kaas- of wijnproeverij verzorgen.

Driegangen diner

Om de dag onvergetelijk af te sluiten, gaat u genieten van een sfeervol diner in een van de smaakvolle restaurants die Haarlem te bieden heeft. Bevalt de Jopenkerk goed? Dan kunt u uiteraard ook hier dineren.

Teylers Museum, Jopen bierproeverij en diner is inclusief:

    • Bezoek Teylers Museum
    • Professionele begeleiding gedurende het hele arrangement
    • Bierproeverij bij de Jopenkerk
    • Driegangen diner

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit groepsuitje? Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken.


Het museum was heerlijk om door heen te struinen, een prachtig pand en rondleiding is gezellig, informeel en heel interessant! De Jopenproeverij was super! We zaten in de Jopenkerk die binnenkort verbouwd zal worden tot jopenbrouwerij, café en restaurant. Hier zaten we gezellig aan biertafels die heerlijke Haarlemse Biertjes te proeven. Na de proeverij werden we netjes naar De Eetkamer van Haarlem gebracht. Daar zijn we heerlijk in de watten gelegd. Bedankt HaarlemseUitjes!